tinecia witbier


styl _ witbier

ekstrakt _ 11,9° plato

alkohol _ 4,7% obj.

ibu _ b.d.


Tinecia Witbier _ jasne, lekkie piwo pszeniczne warzone z dodatkiem suszonej skórki pomarańczy, kolendry oraz świeżej mięty z naszego klasztornego ogrodu.


SKŁADNIKI: woda, słód jęczmienny pilzneński, słód pszeniczny jasny, płatki pszenne (orkisz), płatki owsiane, skórki gorzkiej pomarańczy Curaçao, kolendra, świeża mięta, chmiel Perle (PL), drożdże Lallemand Belgian Wit-Style Ale Yeast.


Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.


PIWO DOSTĘPNE W BUTELKACH 500 ml.


tinecia blonde


styl _ blonde

ekstrakt _ 12,9° plato

alkohol _ 5,7% obj.

ibu _ b.d.


Tinecia Blonde _ jasne piwo w stylu wywodzącym się z tradycji piw klasztornych, z aromatami charakterystycznymi dla belgijskich drożdży.


SKŁADNIKI: woda, słód jęczmienny pilzneński, słód pszeniczny jasny, słód Château Cara Blond, słód Château Abbey, chmiele: East Kent Goldings (UK), Saaz (CZ), drożdże wyeast 3522 belgian ardennes.


Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.


PIWO DOSTĘPNE W BUTELKACH 500 ml.


tinecia marcowe


styl _ marcowe

ekstrakt _ 15° plato

alkohol _ 6% obj.

ibu _ b.d.


Tinecia Marcowe _ WYWODZĄCE SIĘ Z NIEMIEC PIWO DOLNEJ FERMENTACJI O WYRAŹNYM SŁODOWYM SMAKU, UMIARKOWANEJ GORYCZCE I BURSZTYNOWEJ BARWIE.


SKŁADNIKI: WODA, SŁÓD WIEDEŃSKI, SŁÓD MONACHIJSKI, SŁÓD MELANOIDYNOWY, CHMIEL HALLERTAU HERSBRUCKER (DE), DROŻDŻE SAFLAGER W34/70.


Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.


PIWO DOSTĘPNE W BUTELKACH 500 ml.


tinecia doppelbock (sezonowe)


styl _ doppelbock

ekstrakt _ 19,6° plato

alkohol _ 8,3% obj.

ibu _ b.d.


Tinecia doppelbock _ to nawiązanie do stylu koźlaka dubeltowego, czyli piwa warzonego w klasztorach na czas postu.


SKŁADNIKI: woda, SŁÓD wiedeński, słód pilzneński, słód monachijski, słód caramunich typ ii, chmiele: junga, lubelski, drożdże saflager w34/70


Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.


PIWO DOSTĘPNE W BUTELKACH 500 ml.


tinecia dubbel (sezonowe)


styl _ dubbel

ekstrakt _ 18° plato

alkohol _ 8,6% obj.

ibu _ b.d.


Tinecia Dubbel _ WYWODZĄCE SIĘ Z BELGIJSKICH KLASZTORÓW TRAPISTÓW CIEMNE PIWO GÓRNEJ FERMENTACJI O ZŁOŻONYM BUKIECIE SMAKOWO-ZAPACHOWYM. WARZONE Z DODATKIEM CIEMNEGO SYROPU KANDYZOWANEGO.


SKŁADNIKI: WODA, SŁÓD PILZNEŃSKI, SŁÓD PALE ALE, SŁÓD ABBEY, SŁÓD SPECIAL B, SŁÓD CARAFA®️ SPECIAL TYP 1, SYROP KANDYZOWANY CIEMNY, CHMIEL EAST KENT GOLDINGS, DROŻDŻE WHITE LABS WLP530.


Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.


PIWO DOSTĘPNE W BUTELKACH 500 ml.


tinecia dyniowe (sezonowe)


styl _ pumpkin ale

ekstrakt _ 12,5° plato

alkohol _ 5,2% obj.

ibu _ b.d.


Tinecia dyniowe _WARZONE ZWYKLE W OKRESIE JESIENNYM PIWO GÓRNEJ FERMENTACJI Z DODATKIEM PIECZONEJ DYNI I PRZYPRAW. W AROMACIE SŁODKIE. W SMAKU WYTRAWNE.


Składniki: woda, SŁÓD PALE ALE, SŁÓD CARARED, SŁÓD CARAPILS, SŁÓD ZAKWASZAJĄCY, DYNIA, CYNAMON, IMBIR, GOŹDZIKI, GAŁKA MUSZKATOŁOWA, CHMIELE: LUBELSKI, PERLE, DROŻDŻE.


Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.


PIWO DOSTĘPNE W BUTELKACH 500 ml.


TINECIA SINGLE TRAPPIST (KOOPERACJA Z ALEBROWAREM)


styl _ SINGLE TRAPPIST

ekstrakt _ 12° plato

alkohol _ 5,4% obj.

ibu _ b.d.


TINECIA SINGLE TRAPPIST _ JASNE PIWO WARZONE I PITE NA CO DZIEŃ W KLASZTORACH TRAPISTÓW. BY STWORZYĆ JE W SPOSÓB TRADYCYJNY - BEZ FILTRACJI I PASTERYZACJI - NAWIĄZALIŚMY WSPÓŁPRACĘ Z ALEBROWAREM. OWOCEM TEGO SPOTKANIA JEST PIWO W KLASZTORNYM STYLU Z NOWYM CHMIELEM.


SKŁADNIKI: WODA, SŁÓD PILZNEŃSKI, SŁÓD BISCUIT, CUKIER KANDYZOWANY JASNY, CHMIELE: MARYNKA, GALAXY, HBC 630 CRYO, DROŻDŻE WHITE LABS WLP 530.


Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.


PIWO DOSTĘPNE W BUTELKACH 500 ml.


TINECIA BELGIAN DRY STOUT (KOOPERACJA Z ALEBROWAREM)


styl _ BELGIAN DRY STOUT

ekstrakt _ 10° plato

alkohol _ 4,1% obj.

ibu _ b.d.


TINECIA BELGIAN DRY STOUT _TO CIEMNE PIWO ŁĄCZY W SOBIE KLASZTORNE DROŻDŻE, KLASYCZNY GATUNEK PIWA I SPRAWDZONE PRAKTYKI, DLATEGO UWARZYLIŚMY JE WE WSPÓŁPRACY Z ALEBROWAREM, BY BYŁO NIEPASTERYZOWANE I NIEFILTROWANE.


SKŁADNIKI: WODA, SŁÓD PILZNEŃSKI, SŁÓD MONACHIJSKI, SŁÓD CARAFA®️SPECIAL TYP 2, JĘCZMIEŃ PALONY, CHMIEL MARYNKA, DROŻDŻE WHITE LABS WLP 530.


Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.


PIWO DOSTĘPNE W BUTELKACH 500 ml.


TINECIA Sommertræt


styl _ Single Hop Citra Kveik

ekstrakt _ 11° plato

alkohol _ 4,2% obj.

ibu _ b.d.


TINECIA Sommertræt _ Lekkie piwo z dodatkiem kwiatostanu lipy, uwarzone specjalnie na czwartą edycję festiwalu Sommertræf. 21-lecie istnienia duńskiego zespołu muzycznego Efterklang odbędzie się w urokliwej wiosce Loshult, na południu Szwecji. Tegoroczne wydarzenie jest zorganizowane we współpracy z Salli & Raphaelem z piekarni Loshult Handelsbod.


SKŁADNIKI: WODA, słód jęczmienny, słód pszeniczny, płatki pszenne, kwiatostan lipy, chmiel, sól, drożdże Hornindal Kveik OYL-091.


Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.


PIWO DOSTĘPNE W BUTELKACH 500 ml.


TINECIA HAZY PALE ALE (KOOPERACJA Z ALEBROWAREM)


styl _ HAZY PALE ALE

ekstrakt _ 12° plato

alkohol _ 4,9% obj.

ibu _ b.d.


TINECIA HAZY PALE ALE _OD WIEKÓW W KLASZTORACH BENEDYKTYŃSKICH DUŻYM SZCUNKIEM OTACZANO TRADYCJĘ, ALE TO TEŻ MIEJSCA, KTÓRE ZAWSZE STARAŁY SIĘ IŚĆ Z DUCHEM CZASU. SKORO MNISI OD ŚREDNIOWIECZA WARZĄ PIWO, A POJAWIAJĄ SIĘ NOWE CHMIELE, TO DLACZEGO BY ICH NIE UŻYĆ. TAK WIĘC SPRÓBOWALIŚMY I WRAZ Z ALEBROWAREM, KTÓRY ZDECYDOWANIE LEPIEJ ZNA SIĘ NA CHMIELENIU, STWORZYLIŚMY LEKKIE, OWOWCOWE HAZY PALE ALE, KTÓRE NACHMIELILIŚMY AMERYKAŃSKIMI ODMIANAMI Elani™️ i Alora™️.


SKŁADNIKI: WODA, słód pilzneński, słód pszeniczny, słód owsiany, słód CaraBody, płatki owsiane i słód żytni, chmiele: Citra, Zula, Elani™️, Alora™️, drożdże Safale K-97.


Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.


PIWO DOSTĘPNE W BUTELKACH 500 ml.