tinecia witbier
styl _ witbier
ekstrakt _ 11,9° plato
alkohol _ 4,7% obj.
ibu _ b.d.
Tinecia Witbier _ jasne, lekkie piwo pszeniczne warzone z dodatkiem suszonej skórki pomarańczy, kolendry oraz świeżej mięty z naszego klasztornego ogrodu.
SKŁADNIKI: woda, słód jęczmienny pilzneński, słód pszeniczny jasny, płatki pszenne (orkisz), płatki owsiane, skórki gorzkiej pomarańczy Curaçao, kolendra, świeża mięta, chmiel Perle (PL), drożdże Lallemand Belgian Wit-Style Ale Yeast.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
PIWO DOSTĘPNE W BUTELKACH 500 ml.
tinecia blonde
styl _ blonde
ekstrakt _ 12,9° plato
alkohol _ 5,7% obj.
ibu _ b.d.
Tinecia Blonde _ jasne piwo w stylu wywodzącym się z tradycji piw klasztornych, z aromatami charakterystycznymi dla belgijskich drożdży.
SKŁADNIKI: woda, słód jęczmienny pilzneński, słód pszeniczny jasny, słód Château Cara Blond, słód Château Abbey, chmiele: East Kent Goldings (UK), Saaz (CZ), drożdże wyeast 3522 belgian ardennes.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
PIWO DOSTĘPNE W BUTELKACH 500 ml.
tinecia marcowe
styl _ marcowe
ekstrakt _ 15° plato
alkohol _ 6% obj.
ibu _ b.d.
Tinecia Marcowe _ WYWODZĄCE SIĘ Z NIEMIEC PIWO DOLNEJ FERMENTACJI O WYRAŹNYM SŁODOWYM SMAKU, UMIARKOWANEJ GORYCZCE I BURSZTYNOWEJ BARWIE.
SKŁADNIKI: WODA, SŁÓD WIEDEŃSKI, SŁÓD MONACHIJSKI, SŁÓD MELANOIDYNOWY, CHMIEL HALLERTAU HERSBRUCKER (DE), DROŻDŻE SAFLAGER W34/70.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
PIWO DOSTĘPNE W BUTELKACH 500 ml.
tinecia doppelbock (sezonowe)
styl _ doppelbock
ekstrakt _ 19,6° plato
alkohol _ 8,3% obj.
ibu _ b.d.
Tinecia doppelbock _ to nawiązanie do stylu koźlaka dubeltowego, czyli piwa warzonego w klasztorach na czas postu.
SKŁADNIKI: woda, SŁÓD wiedeński, słód pilzneński, słód monachijski, słód caramunich typ ii, chmiele: junga, lubelski, drożdże saflager w34/70
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
PIWO DOSTĘPNE W BUTELKACH 500 ml.
tinecia dubbel (sezonowe)
styl _ dubbel
ekstrakt _ 18° plato
alkohol _ 8,6% obj.
ibu _ b.d.
Tinecia Dubbel _ WYWODZĄCE SIĘ Z BELGIJSKICH KLASZTORÓW TRAPISTÓW CIEMNE PIWO GÓRNEJ FERMENTACJI O ZŁOŻONYM BUKIECIE SMAKOWO-ZAPACHOWYM. WARZONE Z DODATKIEM CIEMNEGO SYROPU KANDYZOWANEGO.
SKŁADNIKI: WODA, SŁÓD PILZNEŃSKI, SŁÓD PALE ALE, SŁÓD ABBEY, SŁÓD SPECIAL B, SŁÓD CARAFA®️ SPECIAL TYP 1, SYROP KANDYZOWANY CIEMNY, CHMIEL EAST KENT GOLDINGS, DROŻDŻE WHITE LABS WLP530.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
PIWO DOSTĘPNE W BUTELKACH 500 ml.
tinecia dyniowe (sezonowe)
styl _ pumpkin ale
ekstrakt _ 12,5° plato
alkohol _ 5,2% obj.
ibu _ b.d.
Tinecia dyniowe _WARZONE ZWYKLE W OKRESIE JESIENNYM PIWO GÓRNEJ FERMENTACJI Z DODATKIEM PIECZONEJ DYNI I PRZYPRAW. W AROMACIE SŁODKIE. W SMAKU WYTRAWNE.
Składniki: woda, SŁÓD PALE ALE, SŁÓD CARARED, SŁÓD CARAPILS, SŁÓD ZAKWASZAJĄCY, DYNIA, CYNAMON, IMBIR, GOŹDZIKI, GAŁKA MUSZKATOŁOWA, CHMIELE: LUBELSKI, PERLE, DROŻDŻE.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
PIWO DOSTĘPNE W BUTELKACH 500 ml.
TINECIA SINGLE TRAPPIST (KOOPERACJA Z ALEBROWAREM)
styl _ SINGLE TRAPPIST
ekstrakt _ 12° plato
alkohol _ 5,4% obj.
ibu _ b.d.
TINECIA SINGLE TRAPPIST _ JASNE PIWO WARZONE I PITE NA CO DZIEŃ W KLASZTORACH TRAPISTÓW. BY STWORZYĆ JE W SPOSÓB TRADYCYJNY - BEZ FILTRACJI I PASTERYZACJI - NAWIĄZALIŚMY WSPÓŁPRACĘ Z ALEBROWAREM. OWOCEM TEGO SPOTKANIA JEST PIWO W KLASZTORNYM STYLU Z NOWYM CHMIELEM.
SKŁADNIKI: WODA, SŁÓD PILZNEŃSKI, SŁÓD BISCUIT, CUKIER KANDYZOWANY JASNY, CHMIELE: MARYNKA, GALAXY, HBC 630 CRYO, DROŻDŻE WHITE LABS WLP 530.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
PIWO DOSTĘPNE W BUTELKACH 500 ml.
TINECIA BELGIAN DRY STOUT (KOOPERACJA Z ALEBROWAREM)
styl _ BELGIAN DRY STOUT
ekstrakt _ 10° plato
alkohol _ 4,1% obj.
ibu _ b.d.
TINECIA BELGIAN DRY STOUT _TO CIEMNE PIWO ŁĄCZY W SOBIE KLASZTORNE DROŻDŻE, KLASYCZNY GATUNEK PIWA I SPRAWDZONE PRAKTYKI, DLATEGO UWARZYLIŚMY JE WE WSPÓŁPRACY Z ALEBROWAREM, BY BYŁO NIEPASTERYZOWANE I NIEFILTROWANE.
SKŁADNIKI: WODA, SŁÓD PILZNEŃSKI, SŁÓD MONACHIJSKI, SŁÓD CARAFA®️SPECIAL TYP 2, JĘCZMIEŃ PALONY, CHMIEL MARYNKA, DROŻDŻE WHITE LABS WLP 530.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
PIWO DOSTĘPNE W BUTELKACH 500 ml.
TINECIA Sommertræt
styl _ Single Hop Citra Kveik
ekstrakt _ 11° plato
alkohol _ 4,2% obj.
ibu _ b.d.
TINECIA Sommertræt _ Lekkie piwo z dodatkiem kwiatostanu lipy, uwarzone specjalnie na czwartą edycję festiwalu Sommertræf. 21-lecie istnienia duńskiego zespołu muzycznego Efterklang odbędzie się w urokliwej wiosce Loshult, na południu Szwecji. Tegoroczne wydarzenie jest zorganizowane we współpracy z Salli & Raphaelem z piekarni Loshult Handelsbod.
SKŁADNIKI: WODA, słód jęczmienny, słód pszeniczny, płatki pszenne, kwiatostan lipy, chmiel, sól, drożdże Hornindal Kveik OYL-091.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
PIWO DOSTĘPNE W BUTELKACH 500 ml.
TINECIA HAZY PALE ALE (KOOPERACJA Z ALEBROWAREM)
styl _ HAZY PALE ALE
ekstrakt _ 12° plato
alkohol _ 4,9% obj.
ibu _ b.d.
TINECIA HAZY PALE ALE _OD WIEKÓW W KLASZTORACH BENEDYKTYŃSKICH DUŻYM SZCUNKIEM OTACZANO TRADYCJĘ, ALE TO TEŻ MIEJSCA, KTÓRE ZAWSZE STARAŁY SIĘ IŚĆ Z DUCHEM CZASU. SKORO MNISI OD ŚREDNIOWIECZA WARZĄ PIWO, A POJAWIAJĄ SIĘ NOWE CHMIELE, TO DLACZEGO BY ICH NIE UŻYĆ. TAK WIĘC SPRÓBOWALIŚMY I WRAZ Z ALEBROWAREM, KTÓRY ZDECYDOWANIE LEPIEJ ZNA SIĘ NA CHMIELENIU, STWORZYLIŚMY LEKKIE, OWOWCOWE HAZY PALE ALE, KTÓRE NACHMIELILIŚMY AMERYKAŃSKIMI ODMIANAMI Elani™️ i Alora™️.
SKŁADNIKI: WODA, słód pilzneński, słód pszeniczny, słód owsiany, słód CaraBody, płatki owsiane i słód żytni, chmiele: Citra, Zula, Elani™️, Alora™️, drożdże Safale K-97.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
PIWO DOSTĘPNE W BUTELKACH 500 ml.